З ізраїльського музею вкрали голого Бальзака — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З ізраїльського музею вкрали голого Бальзака

74
З Музею Ізраїлю в Єрусалимі вкрали бронзову скульптуру "Оголений Бальзак зі схрещеними руками" роботи Огюста Родена, повідомляє 9 березня "Гаарец". Пропажа скульптури була виявлена після завершення реконструкції музею, що тривала кілька років.
Скульптура була встановлена в саду при музеї і на час реконструкції забиралася в сховище. За яких обставин вона була вкрадена, невідомо. За відомостями знайомих з ситуацією джерел газети, співробітники музею нерегулярно перевіряють встановлені зовні твори мистецтва, а крім того, в саду відсутні камери відеоспостереження.
Вкрадена скульптура була виготовлена Роденом в 1892-1893 роках. Вона належить до числа статуй Бальзака, які Роден створив під час роботи над пам'ятником письменнику, встановленим на бульварі Распай в Парижі. Музей Ізраїлю отримав цю скульптуру в дар від американського колекціонера Біллі Роуза.
Поліція вже розпочала розслідування зникнення статуї. Представники музею хід розслідування коментувати відмовилися, пославшись на таємницю слідства.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас