S&P підвищило прогноз кредитного рейтингу Латвії до "позитивного" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P підвищило прогноз кредитного рейтингу Латвії до "позитивного"

Казна та Політика
66
Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's у середу змінило прогноз кредитного рейтингу Латвії зі "стабільного" до "позитивного", йдеться в повідомленні агентства.
Одночасно S&P підтвердило рейтинг Латвії по довгострокових зобов'язаннях в іноземній валюті на рівні "BB+", по короткострокових - на рівні "B".
Зміна прогнозу пов'язана зі зниженням залежності країни від зовнішнього фінансування, а саме зі значним поліпшенням у сфері зовнішньої ліквідності і зовнішнього боргу, а також з політичною стабільністю, рішучістю влади у проведенні реформ, скороченням фіскального дефіциту.
Позитивний прогноз відображає думку S&P про можливе підвищення рейтингу Латвії, в тому числі при зниженні дефіциту держсектору, зростання рентабельності в орієнтованих на експорт підприємствах, зменшення запозичень в приватному секторі.
S&P відзначає, що латвійська економіка "швидко знаходить рівновагу". За останні два роки у рахунку поточних операцій платіжного балансу утворився профіцит, торговельний дефіцит помітно зменшився, баланс доходів став позитивним, оскільки іноземні банки списали частину своїх інвестицій. Обсяги експорту наблизилися до докризового рівня, а зростання економіки в цілому в 2010 році був більш стрімким, ніж раніше.
"Зараз, коли уряд працює над поправками до бюджету 2011 року, прогноз кредитного рейтингу нашої держави підвищений. Ця оцінка дуже важлива для економічного розвитку Латвії. Агентство позитивно оцінило кроки уряду щодо зниження надмірного бюджетного дефіциту та забезпечення більш суворої фіскальної дисципліни. Однак для того, щоб вже найближчим часом ми могли очікувати підвищення кредитного рейтингу, уряд повинен негайно домовитися про конкретні і якісні заходи консолідації бюджету", - повідомив агентству BNS міністр фінансів Андріс Вілкс.
Як повідомлялося, в грудні 2010 року S&P підвищило кредитний рейтинг Латвії з рівня "BB" до "BB+", зберігши його "стабільний" прогноз.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас