ЄБРР прогнозує зростання ВВП Вірменії у розмірі 4,5% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР прогнозує зростання ВВП Вірменії у розмірі 4,5%

Казна та Політика
151
Економічне зростання Вірменії в 2011 році складе 4,5%, прогнозує головний економіст Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) Ерік Берглоф.
Згідно з програмою грошово-кредитної політики ЦБ Вірменії на I квартал 2011 року, ВВП республіки в 2011 році продемонструє зростання в межах 4,1-5,7%. У держбюджеті Вірменії на 2011 рік закладено зростання ВВП на рівні 4,6%. У 2010 році економіка Вірменії зросла на 2,6%.
"Вірменія має величезний потенціал для економічного зростання, проте, враховуючи сьогоднішнє бізнес-середовище та завдані кризою збитки, на цей рік я прогнозую 4,5% зростання", - сказав Берглоф на прес-конференції, що відбулася в середу в Єревані, додавши, що усунення перешкод для розвитку бізнес-середовища є серйозною проблемою для Вірменії. На його думку, сповільнення процесу перетворень у Вірменії пов'язане з наявністю олігархічної системи і відсутністю економічної конкуренції.
Він зазначив, що багато країн, у тому числі і Вірменія, можуть винести з кризи багато уроків. "Однак ці уроки не були добре завчені, не стали основою для перетворень. Вірменія також була схожа на бульбашку, яка лопнула під час кризи", - сказав Берглоф.
Він вважає, що проблемними у Вірменії продовжують залишатися високий показник інфляції і зростання макроекономічної вразливості. Не менше занепокоєння, на його думку, викликають висока доларизація та недостатній розвиток ринку місцевого капіталу. Він дав позитивну оцінку політиці Центробанку Вірменії щодо пом'якшення інфляції. "Це тимчасове зростання цін. Інструменти, які застосовує ЦБ, правильні. Центробанк поводиться правильно, робить правильні кроки", - сказав головний економіст ЄБРР.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас