"Російський стандарт" ось-ось купить Nemiroff — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Російський стандарт" ось-ось купить Nemiroff

589
Холдинг "Російський стандарт" перебуває в "активній стадії" переговорів з купівлі виробника алкогольної продукції Nemiroff, незважаючи на висловлене раніше небажання власників української компанії продавати актив.
"Переговори тривають, вони перебувають в активній стадії", - повідомив засновник компанії Рустам Таріко на прес-конференції в Санкт-Петербургу.
Переговорний процес ведеться з офіційним представником Nemiroff банком ING. "Основною складністю в переговорному процесі є розбіжність між трьома групами акціонерів Nemiroff", - заявив він.
Терміни завершення угоди можуть бути різними, вона може бути закрита через 2-3 місяці, вважає він. Назвати суму, яку "Російський стандарт" пропонує за Nemiroff, Таріко відмовився. Раніше в інтерв'ю телеканалу Bloomberg він говорив, що готовий заплатити за компанію понад 300 мільйонів доларів.
Вперше повідомлення про продаж Nemiroff з'явилися на початку минулого року. Інтерес до української компанії проявили польська CEDC, британська Stock Spirits і холдинг "Російський стандарт". Проте переговори, які велися весь цей час, результатів не дали.
Наприкінці лютого цього року Яків Грибов і Анатолій Кіпіш, які володіють разом 75% акцій компанії, заявили, що Nemiroff продаватися не буде. "Найближчим часом буде прийнятий план стратегічного розвитку на найближчі п'ять років", - повідомив Грибов. При цьому президент керуючої компанії Nemiroff Олександр Глусь з самого початку рішення про продаж не підтримував. "Ще до прийняття рішення про продаж моя позиція полягала в тому, що продаж в умовах, що склалися, недоцільний, я був проти цього рішення", - сказав раніше Глусь.
"Для компанії Nemiroff погано, що операція з продажу затягується більш ніж на рік. В умовах консолідації ринку алкоголю все одно вона буде поставлена перед необхідністю бути проданою", - вважає Таріко.
На його думку, протягом найближчих п'яти років на консолідованому ринку залишаться максимум десять великих гравців, а більшість існуючих брендів зникнуть. "Російський стандарт" також розглядає купівлю інших брендів, але вже на російському ринку, повідомив Таріко.
ТОВ "Російський стандарт водка" (РСВ) - один з провідних виробників преміальної горілки в Росії, працює на ринках 75 країн. Компанія випускає продукцію на заводі в Санкт-Петербургу, потужність якого становить 3,6 мільйони декалітрів на рік. У 2010 році була закрита угода про купівлю спиртового заводу "Буїнський" в Татарстані.
У 2010 році "Російський стандарт" збільшив продажі на 13,6%, до 2,5 мільйона кейсів алкогольної продукції.
"Nemiroff Холдинг" поставляє продукцію в 55 країн світу. В Україні компанії належать два лікеро-горілчані заводи, в Росії вона здійснює виробництво на потужностях ВАТ "Лікеро-горілчаний завод "Ярославський" (входить до ВАТ "Росспиртпром"). У жовтні 2010 року Nemiroff почав розлив продукції в Білорусії на потужностях РУП "Мінськ Кристал" (входить до концерну "Белгоспищепром").
У структуру холдингу входять керуюча компанія Nemiroff, "Українська горілчана компанія Nemiroff", дочірнє підприємство "Алко Інвест", торговельні представництва в Росії і Польщі, а також Nemiroff International з штаб-квартирою в Будапешті (Угорщина).
Минулого року компанія реалізувала 8,29 мільйона дал алкогольної продукції, що на 3% більше, ніж роком раніше. Власниками Nemiroff є Яків Грибов (40%), Анатолій Кіпіш (35%), сім'я Глусь (25 %).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас