ЄС розширює гуманітарну допомогу Лівії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС розширює гуманітарну допомогу Лівії

108
Євросоюз розширить гуманітарну допомогу Лівії, заявила в Європарламенті Кетрін Ештон. Депутати під час дебатів наполягали на якнайшвидшому ухваленні рішення про заборону польотів авіації Каддафі, яка атакує мирних жителів.
Верховний представник Європейського Союзу з закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон, виступаючи в середу, 9 березня, в Європейському парламенті, пообіцяла розширити гуманітарну допомогу Лівії та сусіднім країнам. У той же час Ештон підкреслила необхідність припинити насильство в країні та притягнути до відповідальності тих, хто його розв'язав. За її словами, відповідним інстанціям ЄС вже доручено підготувати пропозиції в рамках спільної політики в сфері безпеки і оборони. "Фахівці розглядають варіанти можливої військової акції з метою забезпечення евакуації та інших акцій допомоги людям".
Під час дебатів європарламентарі наполягали на якнайшвидшому ухваленні рішення про заборону польотів авіації Каддафі, яка атакує мирних жителів, зазначає агентство EPD. "Євросоюз не може байдуже спостерігати за тим, як знищуються мирні жителі", - заявив іспанський християнський демократ Хосе Салафранка. На його думку, крім заборони польотів, потрібно вивести з ладу систему комунікацій Каддафі.
Голова фракції соціал-демократів Мартін Шульц назвав режим у Тріполі злочинним і висловився за те, щоб залучити до вирішення проблеми Лігу арабських держав і Африканський Союз. На думку співголови фракції "зелених" Даніеля Кон-Бендіта, Євросоюзу варто самокритично оцінити колишнє співробітництво з режимом Каддафі. Депутат запропонував надати лівійським повстанцям військову допомогу.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас