Новим прем'єр-міністром Ірландії став Енда Кенні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новим прем'єр-міністром Ірландії став Енда Кенні

Казна та Політика
124
Новим прем'єр-міністром Ірландії став лідер правоцентристської партії "Фіне Гел" Енда Кенні. Його партія перемогла на парламентських виборах і зуміла завоювати більшість в ірландському парламенті, передає РБК з посиланням на ВВС.
Незабаром Кенні повинен представити склад кабінету, до якого увійдуть представники лівоцентристської Лейбористської партії.
Відзначимо, що перед урядом Ірландії стоять серйозні завдання у сфері економіки. Влада країни зобов'язана провести програму з масштабного скорочення бюджетних витрат. У листопаді 2010 р. ірландський уряд звернувся до Євросоюзу по допомогу для виплати боргів своїх банків. Євросоюз і Міжнародний валютний фонд (МВФ) погодилися надати Ірландії надзвичайний кредитний пакет обсягом 85 млрд євро.
Нагадаємо, дострокові парламентські вибори в Ірландії пройшли 27 лютого 2011, після того як 1 лютого 2011 року прем'єр-міністр республіки Брайан Коуен оголосив про розпуск парламенту. Термін повноважень Б.Коуена закінчувався лише в 2012 р., проте він розпустив свій уряд у зв’язку з тяжкою економічною кризою, в якій опинилася Ірландія.
За матеріалами: BBC
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас