В Росії запевняють, що Ан-148 затребуваний і його виробництво буде продовжено — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Росії запевняють, що Ан-148 затребуваний і його виробництво буде продовжено

195
Роботи з виробництва літака Ан-148, в тому числі військово-транспортної версії, продовжаться, незважаючи на катастрофу цього повітряного судна у Бєлгородській області, заявив генеральний директор ФДУП Рособоронекспорт Анатолій Ісайкін.
"Я пропоную почекати офіційного висновку комісії, яка проводить розслідування (причин аварії Ан-148 під Бєлгородом, - ред.). Причин може бути безліч, і краще не цю тему не гадати", - зазначив він.
Глава Рособоронекспорту підкреслив при цьому, що "сам літак затребуваний, і багато країн цікавляться саме цією моделлю літака, тому після завершення розслідування і висновки комісії в будь-якому випадку ця співпраця триватиме".
Нагадаємо, що 6 березня під час льотних випробувань на кордоні Бєлгородської та Воронезької областей розбився літак Ан-148. Загинули шестеро людей, у тому числі двоє громадян М'янми (пілоти з М'янми проходили навчання відповідно до програми підготовки льотного складу на Ан-148).
Тим часом, авіакомпанія АероСвіт та ДП Антонов можуть провести додаткові перевірки надійності систем літака Ан-148.
За словами помічника генерального директора АероСвіту зі зв'язків з громадськістю Сергія Куцого, за два роки експлуатації одного літака Ан-148 і майже року використання другого компанія не виявила серйозних проблем у роботі цих повітряних суден. "Це також є результатом постійного технічного та конструкторського супроводу літаків у процесі спільної експлуатації", - сказав Куций.
Він також додав, що припинення використання будь-якого типу повітряного судна відбувається при виданні директив виробнику та експлуатанту авіаційною владою країни.
Воронезький літакобудівний завод виробляє літаки Ан-148 спільно з українським ДП Антонов з 2008 року. Цього року ВАЛТ планує побудувати дев'ять літаків Ан-148, а з 2013 року випускати по 24 літаки на рік.
В Україні два літаки Ан-148 виконують комерційні рейси під позивними авіакомпанії АероСвіт. У РФ наразі такі повітряні судна експлуатуються тільки в ГТК Росія, яка не планує припиняти польоти Ан-148 у зв'язку з катастрофою.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас