Раді пропонують суворіше карати за підроблені дипломи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Раді пропонують суворіше карати за підроблені дипломи

Кримінал
267
Голова фракції Блоку Литвина Ігор Шаров пропонує Верховній Раді посилити кримінальну відповідальність за підробку документів про освіту. Про це йдеться в законопроекті №8171.
Зокрема, депутат пропонує доповнити Кримінальний кодекс статтею 358-1, яка передбачає штраф до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арешт до 6 місяців, або обмеження свободи до 3 років за виготовлення підробленого документа про освіту з метою його використання або збуту.
Крім того, за використання завідомо підробленого документа про освіту передбачено покарання у вигляді штрафу до 700 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі до 4 років.
За повторне вчинення зазначених порушень або за такі порушення за попередньою змовою групи осіб передбачено покарання у вигляді позбавлення волі до 5 років.
Шаров пояснює свою ініціативу тим, що останнім часом факти використання підроблених документів про освіту зафіксовані не лише серед пересічних громадян, а й державних службовців вищого рангу.
На його думку, схвалення Радою проекту сприятиме невідворотності відповідальності за підробку документів про освіту і профілактиці злочинів у цій сфері.
Зараз стаття 358 Кримінального кодексу передбачає за підробку документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів покарання у вигляді штрафу до 70 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт до 6 місяців, або обмеження волі до 3 років.
За повторне порушення або за такі порушення за попередньою змовою групи осіб передбачено покарання у вигляді обмеження волі або позбавлення волі до 5 років.
За використання завідомо підробленого документа передбачено покарання у вигляді штрафу до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арешт до 6 місяців, або обмеження волі до 2 років.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас