Україна менш приваблива для іноземців, ніж Росія — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна менш приваблива для іноземців, ніж Росія

361
Найбільш привабливою країною в секторі туризму і подорожей на 2011 рік є Швейцарія. Про це йдеться в звіті Світового економічного форуму про конкурентоспроможність 139 країн у даній галузі.
Україна ж опинилася на 85-му місці, пропустивши вперед Росію (59), Азербайджан (83) і навіть Намібію (84). Причому, в порівнянні з минулим рейтингом за 2009 рік, наша країна втратила вісім позицій. Відзначається, що для України, як і для Вірменії, Молдови і більшості Балканських країн в минулі два кризові роки проблемою було залучення інвестицій для модернізації інфраструктури. У решті категорій наші показники залишилися на колишньому рівні.
Найкраще справи у нас йдуть зі здоров'ям і гігієною (завдяки великій, порівняно з іншими країнами, кількості місць у лікарнях, доступності прийому у лікарів-терапевтів та доступності чистої питної води) і турінфраструктури (53-е місце, що можна порівняти з Польщею та Тунісом). А от найгірше з екологією і відповідністю цін до рівня обслуговування, доступністю туристичних об'єктів, а також до законів.
Стан нашої культурної спадщини оцінено не дуже високо: на 86-му місці, що можна порівняти Сирією та Шрі-Ланкою.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас