Макаренку і Діденку продовжено арешт до 10 квітня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Макаренку і Діденку продовжено арешт до 10 квітня

Кримінал
205
Екс-главі Державної митної служби України Анатолію Макаренку і колишньому першому заступнику НАК "Нафтогаз України" Ігорю Діденку продовжено термін утримання під вартою до 10 квітня.
Як повідомили адвокати Макаренка і Діденка Юрій Сухов і Юрій Григоренко, такі рішення ухвалив Апеляційний суд Києва в середу.
За словами Григоренка, суд продовжив арешт його підзахисному, незважаючи на те, що ще минулого тижня захист і Діденко завершили ознайомлення з матеріалами справи.
Як повідомлялося, Макаренко був заарештований в кінці червня 2010 року, а Діденко - у липні минулого року.
Міжнародний арбітражний трибунал у Стокгольмі 8 червня 2010 р. зобов'язав НАК "Нафтогаз України" повернути RosUkrEnergo 11 млрд куб. м газу, а також виплатити компанії встановлений контрактом штраф у товарній формі в розмірі 1,1 млрд куб. м газу.
Служба безпеки України завершила досудове слідство у кримінальній справі за обвинуваченням посадових осіб НАК "Нафтогаз України" і Державної митної служби в розтраті належного компанії RosUkrEnergo АG природного газу і його незаконному розмитненні в лютому-березні 2009 року.
За даними СБУ, в процесі слідства зібрано достатньо доказів, що підтверджують провину обвинувачених в інкримінованих їм злочинах. В даний час обвинувачені та їхні захисники знайомляться з матеріалами справи на виконання вимог ст.218-220 Кримінально-процесуального кодексу України, після чого справу буде направлено до суду. У даній справі заарештовані Діденко, екс-голова Державної митної служби Анатолій Макаренко та заступник начальника Енергетичної регіональної митниці Тарас Шепитько.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас