Названо найбільш недооцінений фондовий індекс світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названо найбільш недооцінений фондовий індекс світу

Фондовий ринок
913
Дубайський Dubai Financial Market General Index є найбільш недооціненим у світі, якщо судити з відношення капіталізації компаній до їхніх чистих активів. Про це повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на дані нідерландського банку ING.
В еміраті Дубай зазначене співвідношення становить 0,6. Це на 67 відсотків менше, ніж у середньому по світу.
У 2011 році основний дубайський фондовий індекс впав на 13 відсотків. Інвестори продають місцеві цінні папери, реагуючи на неспокійну ситуацію в усьому регіоні: в останні місяці безлади та масові протести перекинулися з Єгипту і Тунісу в Бахрейн, Оман, Ємен і Іран, тобто ті країни, які розташовані близько до Об'єднаних Арабських Еміратів.
В кінці 2010 року агентство Bloomberg повідомляло, що одним з найбільш недооцінених індексів у світі є російський ММВБ. Тоді, правда, проводилася оцінка за іншим показником: відношенням капіталізації компаній до річної виручки. Компанії на ММВБ в кінці року були оцінені в 6,8 річної виручки.
Для порівняння, дубайські компанії зараз оцінюються в 5,7 річної виручки. Як повідомляє Bloomberg, це найнижчий рівень у світі і на 30 відсотків менший від середнього показника за чотири роки, який становить 8,1 річної виручки.
Bloomberg також звертає увагу на те, що зазначені банком ING цифри не є критичними. Так, під час останньої кризи індекс Standard & Poor's 500 знижувався до співвідношення капіталізації до чистих активів в 0,5. А під час дефолту в Росії в 1998 році індекс ММВБ торгувався в районі співвідношення 0,2.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас