Португалія розмістила дворічні облігації на 1 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Португалія розмістила дворічні облігації на 1 млрд євро

Фондовий ринок
266
Португалія у середу розмістила дворічні держоблігації на 1 млрд євро, при цьому прибутковість істотно зросла в порівнянні з попереднім аукціоном з цього виду паперів - до 5,9% річних, повідомляє Bloomberg. Попереднє розміщення дворічних бондів Португалія здійснила у вересні минулого року - тоді прибутковість склала 4,09% річних.
Попит інвесторів у середу перевищив пропозицію в 1,6 рази проти перепідписання в 1,9 рази у вересні 2010 року.
Прибутковість по облігаціях Португалії зростає на цьому тижні, в середу прибутковість по десятирічних паперах досягла рекордного рівня в 7,7% річних на тлі побоювань інвесторів щодо платоспроможності країни і боргових проблем в єврозоні в цілому.
Економічний стан Португалії вважається одним з найбільш нестійких у єврозоні. Прибутковість її боргових зобов'язань восени і на початку зими 2010 року значно перевершувала прибутковості аналогічних паперів стабільних країн ЄС, наприклад Німеччини. На думку аналітиків, Португалія є найбільш вірогідним наступним одержувачем фінансової допомоги від ЄС, після Греції та Ірландії.
На початку лютого Португалія розмістила короткострокові суверенні облігації на загальну суму 1,255 млрд євро. Попит на піврічні папери майже в п'ять разів перевищив пропозицію, прибутковість склала 2,984% річних проти 3,686% за попереднім аналогічним випуском. Попит на річні бонди був в 2,5 рази вищий від пропозиції, прибутковість - 3,710% в порівнянні з 4,029%.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас