Експерт: Уряду навряд чи вдасться утримати інфляцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Уряду навряд чи вдасться утримати інфляцію

Казна та Політика
1223
Кабінет міністрів серйозно стурбований підвищенням цін на продукти харчування і продовжує робити адміністративні заходи щодо заборони інфляції (скасування імпортних мит на низку товарів). В той же час, враховуючи поточне зростання цін на нафту, уряду навряд чи вдасться утримати інфляцію в межах 8,9%.
Таку думку FINANCE.UA висловив директор департаменту аналітики Foyil Securities Агшин Мірзазаде, повідомила прес-служба компанії.
"Ми чекаємо, що зростання цін на паливо зробить вплив на ціни на продовольчі товари вже в березні, тому найближчими місяцями інфляція прискорюватиметься. Через несподіване зростання цін на нафту ми маємо намір переглянути прогноз інфляції на 2011 рік (9,8%) найближчим часом", - відзначив аналітик.
Як повідомила раніше Державна служба статистики, в лютому 2011 року споживчі ціни підвищилися на 0,9%. Зокрема, значне зростання показали тарифи на житлово-комунальні (+4,6%) і транспортні послуги (+2,4%). З початку року інфляція склала 9,1%, тоді як в порівнянні з лютим 2010 року в лютому 2011 року споживчі ціни зросли на 7,2%.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас