Фірташ вважає доцільним продаж "Нафтогазу" на фондових біржах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фірташ вважає доцільним продаж "Нафтогазу" на фондових біржах

Фондовий ринок
313
Голова ради директорів групи компаній Group DF Дмитро Фірташ вважає доцільним продаж 20-25% акцій Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" на фондових біржах.
Про це він сказав в інтерв'ю журналу La Politique Internationale.
"Моя думка - і я переконую в цьому і уряд, і Президента, - що НАК "Нафтогаз" треба виводити на фондовий ринок. І продавати 20-25% його акцій", - підкреслив Фірташ.
На думку бізнесмена, акціями "Нафтогазу" зацікавляться європейські компанії, що дозволить захистити компанію від можливого поглинання з боку російського "Газпрому".
"І тоді наше державне підприємство не буде поглинатися, на відміну від запропонованого "Газпромом" варіантe. Україна стане важливим і незалежним гравцем на світовій сцені. Ми не повинні ставати штатом Сполучених Штатів Америки або тим більше губернією Російської Федерації", - підкреслив Фірташ.
Бізнесмен вважає, що виведення "Нафтогазу" на IPO дозволить компанії залучити близько 20 млрд доларів інвестицій.
Фірташ відзначає, що такий шлях залучення інвестиційних коштів для "Нафтогазу" набагато привабливіший, ніж проект створення спільного консорціуму за участю російської та європейської сторін.
Як повідомляло агентство, 1 березня голова правління "Нафтогазу" Євген Бакулін повідомив про намір компанії здійснити IPO у 2012-2013 роках.
"Нафтогаз" є монополістом з транспортування газу по транзитних газопроводах, монополістом з транспортування нафти по нафтопроводах, а також найбільшим видобувачем нафти і газу в Україні.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас