JPMorgan погіршив прогноз ВВП США і єврозони, оцінку ринків акцій розвинених країн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

JPMorgan погіршив прогноз ВВП США і єврозони, оцінку ринків акцій розвинених країн

Казна та Політика
234
Другий за величиною капіталізації банк США JPMorgan Chase & Co. відмовився від бажаних інвестицій в ринки акцій розвинених країн в порівнянні з країнами, що розвиваються після зниження прогнозів економічного зростання США і єврозони на 2011 рік.
JPMorgan погіршив прогноз зростання ВВП США на поточний рік з 3,4% до 3,2%, для 17 країн єврозони - з 2,3% до 2,2%, повідомляє агентство Bloomberg.
Фондовий індекс 24 розвинутих країн MSCI World виріс з початку цього року на 4,7%, тоді коли MSCI Emerging Markets, що відслідковує 21 країну з економікою, що розвивається, опустився на 1,2%.
Наразі аналітики JPMorgan очікують на погіршення ситуації на фондових ринках розвинених країн, яке можна затягнутися до літа.
"Ми побоюємося повторення другого кварталу 2010 року, коли ринки впали через погіршення економічних даних, й інвестори переключилися на структурні проблеми. У Європі наростають структурні ризики", - говориться у звіті аналітиків JPMorgan на чолі з Адріаном Моватом. У другому кварталі минулого року MSCI World впав на 13%.
У США економічна ситуація ускладнюється проблемами органів влади окремих штатів і міст, що фіксують величезні дефіцити бюджетів. ВВП США в четвертому кварталі 2010 року виріс на 2,8% в перерахунку на річні темпи, що виявилося гірше за прогноз і попередню оцінку в 3,2%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас