Азаров пообіцяв звільнити винуватців газових боргів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров пообіцяв звільнити винуватців газових боргів

Енергетика
490
Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив до 11 березня подати пропозиції щодо кадрових рішень щодо керівників тих регіонів, де впродовж півроку спостерігалася заборгованість за спожитий природний газ. Про це FINANCE.UA повідомила прес-служба Кабінету Міністрів.
Азаров відзначив, що загальна заборгованість за опалювальний період 2010-2011 років досягла близько 11 млрд гривень.
"Доручаю Першому віце-прем'єру Клюєву разом з віце-прем'єр-міністром Тихоновим в п'ятницю подати пропозиції щодо кадрових рішень стосовно керівників, які протягом практично півроку як мінімум мирилися з шаленою заборгованістю, і одночасно - план-графік погашення заборгованості, який будуть виконувати нові керівники підприємств або регіонів і відомств. Час, відведений на аналіз і розробку заходів, минув. Залишився тільки час на наведення ладу в цій сфері, і наводити його повинні ефективні менеджери", - заявив Прем'єр.
Він також відзначив, що стан розрахунків за спожитий природний газ фактично підриває зусилля уряду щодо стабілізації фінансової ситуації в енергетичному секторі.
"Це при тому, що оплата послуг ЖКГ населенням тримається на рівні 90%, з початку року заборгованість за спожитий природний газ перевищила 3 млрд гривень", - зазначив Азаров.
За його словами, нижче за середній рівень розрахунків за спожитий газ (за опалювальний сезон 2010-2011 р.) в таких областях: Закарпатській (28%), Донецькій (37%), Луганській (39%), Кіровоградській (41%).
Найбільший абсолютний обсяг загальної заборгованості мають підприємства наступних областей: Дніпропетровської - майже 2 млрд грн, Донецької - близько 2 млрд грн, Харківської - 1,5 млрд грн, Луганської - 704 млн грн.
Найбільшими боржниками за спожитий природний газ є: КП "Харківські теплові мережі" - 1 млрд грн, ДП "Криворізька теплоцентраль" - 722 млн грн, ОКП "Донецьктеплокомуненерго" - 535 млн грн, "Донецькміськтепломережа" - 485 млн грн, міські теплові мережі м. Запоріжжя - 419 млн гривень.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас