Всесвітній конгрес українців став на захист українських шкіл на Донбасі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Всесвітній конгрес українців став на захист українських шкіл на Донбасі

Казна та Політика
125
Всесвітній конгрес українців (ВКУ) закликає органи влади не закривати школи з українською мовою навчання.
Про це йдеться в заяві ВКУ, переданій УНІАН.
"Всесвітній конгрес українців висловлює глибоку стурбованість у зв'язку з загрозою закриття в Луганській та Донецькій областях низки навчальних закладів з українською мовою навчання, зокрема українських шкіл № 77 і № 44 у Макіївці, № 19 - у селищі міського типу Гірник, № 3 - в Лисичанську, № 15 - у Красному Лучі, № 111 та Українського гуманітарного колегіуму в Донецьку, про що представлена інформація в українській пресі", - сказано в документі.
У ВКУ відзначають, що, "мотивуючи свої дії так званою оптимізацією шкільної мережі, нестачею фінансування і неукомплектованістю відповідних шкіл учнями, владні структури України планують закрити українські школи в Луганській і Донецькій областях. Це позбавить школярів права навчатися державною мовою".
"Всесвітній конгрес українців закликає владні структури України припинити нищівний курс щодо україномовної освіти в Луганській та Донецькій областях і діяти згідно зі ст. 10 Конституції України, в якій передбачено, що державною мовою в Україні є українська і що держава забезпечує всебічний розвиток і функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя на всій території України", - зазначив президент ВКУ Євген Чолій.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас