Вчені придумали, як визначити ризик захворювання на рак по нігтях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені придумали, як визначити ризик захворювання на рак по нігтях

1816
Американські вчені з університету Сан-Дієго в Каліфорнії заявили, що відкрили новий спосіб визначення рівня ризику захворювання на рак легенів. Технологія передбачає ретельний аналіз обрізків нігтів ноги пацієнта.
Дослідники з'ясували, що вимірювання рівня нікотину в нігтях дозволяє досить точно прогнозувати ризик виникнення онкологічного захворювання. Згідно з даними вчених, рогові утворення досить повільно ростуть, і за ними є можливість відстежити, якою мірою на людину впливає тютюновий дим протягом тривалого періоду часу.
Чоловіки, в яких реєструється найбільший рівень нікотину, схильні до раку легенів в тричі більше, ніж люди з більш низьким вмістом цієї речовини.
Вчені провели ретельний аналіз обрізків нігтів з пальців ніг у восьмисот чоловік. Причому досліджувалися як здорові люди, так і пацієнти з вже діагностованим раком легенів.
При цьому рівень нікотину виявився високим у деяких некурців; передбачається, що це - результат пасивного куріння.
Щорічно в світі реєструється 1,61 мільйон нових випадків раку легенів, що є найпоширенішим онкологічним захворюванням. Переважна більшість з них викликана курінням сигарет.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас