Азаров: Інфляція в лютому викликана зовнішніми факторами і зростанням ЖКГ-тарифів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: Інфляція в лютому викликана зовнішніми факторами і зростанням ЖКГ-тарифів

Казна та Політика
531
Зростання споживчих цін на 0,9% в лютому пов'язане з подорожчанням енергоресурсів і продовольства в світі, а також вимушеною необхідністю підвищувати тарифи на опалення та житлово-комунальні послуги, заявив прем'єр-міністр Микола Азаров.
"Краще, щоб ціни стояли або взагалі знижувалися. Але в реальному житті, коли дорожчають нафта і газ, б'ють рекорди світові ціни на продовольство, а знецінений долар тисне на національну валюту, такого просто не може бути", - сказав він, відкриваючи засідання Кабінету міністрів у Києві в середу.
Прем'єр додав, що в лютому були також підвищені тарифи на опалення та житлово-комунальні послуги. Азаров підкреслив, що це вимушений захід, оскільки єдина альтернатива - і далі заганяти державу в борги, поки вона не стане неплатником.
"У таких умовах найбільша турбота уряду - забезпечити зростання реальних доходів населення", - поставив завдання прем'єр.
За його словами, в порівнянні з лютим 2010 року реальна зарплата зросла на 11%, а середня зарплата досягла 2300 грн на місяць. Азаров додав, що непрямим підтвердженням поліпшення ситуації є також зростання продажів автомобілів у лютому цього року вдвічі в порівнянні з січнем.
Водночас він поставив завдання забезпечити необхідними субсидіями у зв'язку з підвищенням тарифів на опалення та житлово-комунальні послуги малозабезпечених громадян.
Як повідомлялося, інфляція в Україні в лютому сповільнилася до 0,9% з 1% у січні. У річному вимірі вона знизилася до 7,2%. Уряд прогнозує уповільнення інфляції в 2011 році до 8,9% з 9,1% за підсумками минулого року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас