Лідер Лівії Каддафі вимагає відкуп за відмову від влади — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лідер Лівії Каддафі вимагає відкуп за відмову від влади

Казна та Політика
2334
Полковник Муаммар Каддафі, беззмінний лідер Лівійської Джамахірії, розраховує на отримання "певної суми грошей" за відмову від влади, повідомляє РБК з посиланням на "Коммерсант".
За даними видання, Каддафі має намір передати владу Загального народного конгресу тільки за умови забезпечення особистої безпеки для себе та родини, імунітету від судового переслідування та отримання відкупу, розмір якого не називається.
Подібні умови не влаштовують лідерів повстанців, які мають намір залучити полковника до кримінальної відповідальності за скоєні ним злочини.
Напередодні, 8 березня, глава опозиційного Перехідного національної ради Лівії шейх Мустафа Абдель Джаліль висунув полковнику ультиматум. Протягом 72 годин М. Каддафі повинен відмовитися від влади і покинути країну, тоді повстанці не будуть переслідувати лідера Джамахірії. За деякими даними, екс-прем'єр Джадалла Азуз ат-тальха - нотабля з Бенгазі, який є родичем Абдель Джаліля і кузеном дружини Каддафі, вже проводить переговори з полковником.
Між тим сьогодні, як повідомлялося раніше, радники Президента США Барака Обами проведуть спецнараду, в ході якої буде сформовано план дій з повалення полковника. Очікується, що зустріч відбудеться в американській столиці Вашингтоні і стане визначальною в подальшій політиці США щодо Лівії.
Раніше Обама і прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон домовилися спільно домагатися припинення насильства в Лівії і відставки Каддафі.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас