Вчені довели: зубна паста не рятує від карієсу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені довели: зубна паста не рятує від карієсу

572
Німецькі вчені зробили заяву суперечить рекламі зубної пасти. На їхню думку, постійне використання зубної пасти при чищенні зубів не рятує від карієсу.
Перші прототипи сучасних зубних паст з'явилися ще в Давньому Єгипті - про це свідчать манускрипти з рецептами зубних порошків, до складу яких входив попіл спалених тварин, пісок і лузга від переробки злаків.
Наступні покоління використовували для гігієни зубів порошки, виготовлені з піску, товченої глини, кори дерев, вугілля, перетертих в порошок осколків порцеляновому або фаянсового посуду. Сьогодні для того, щоб почистити зуби, розбивати улюблену вазу не потрібно, а всього лише - зайти в найближчий магазин.
Однак зовсім недавно група німецьких лікарів заявила про те, що використання зубної пасти при чищенні зубів абсолютно марне.
Справа в тому, що фтористі з'єднання в зубних пастах і засобах для полоскання рота, які покликані запобігти розвитку карієсу, можуть бути неефективними, тому що захисний шар, що утворюється ними, дуже тонкий - всього шість нанометрів. Це менше за товщину людської волосини у десять тисяч разів. Такий невидимий бар'єр, безумовно, не може перешкоджати руйнуванню зубної емалі.
Тому стоматологи радять більше уваги приділяти вибору зубної щітки і правильному чищенню зубів, передає MIGnews.com.
За матеріалами:
Новий Регіон
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас