Опозиція: Дефолт загрожує Україні, якщо нафта подорожчає до 140 дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Опозиція: Дефолт загрожує Україні, якщо нафта подорожчає до 140 дол.

Казна та Політика
1887
В Україні може статися дефолт , якщо ціна нафти досягне 130-140 доларів за барель.
Про це в ефірі телеканалу ТВі заявив народний депутат від НУ-НС Павло Жебрівський, коментуючи результати дослідження американського видання Business Insider, згідно з якими Україна опинилася на 6-му місці серед країн, яким загрожує дефолт.
При цьому Жебрівський вважає, що в сучасних умовах дефолт малоймовірний, повідомляє УНІАН.
"На мою думку, це може відбутися тоді, коли ціни на нафту досягнуть 130-140 доларів за барель, і коли почнеться спад світової економіки. Після цього бумерангом по Україні вдарить..., - сказав він.
Крім того, Жебрівський висловив переконання, що адміністративним регулюванням ринку неможливо зупинити зростання цін на продукти харчування. "Держрезерв має бути гравцем на споживчому ринку України, і в пік, коли збирається врожай, він повинен закупити приблизно 5% потреби населення України в продуктах харчування для того, щоб виходити і робити інтервенції, збивати ажіотаж...", - зазначив депутат.
Він також підкреслив, що бажання чинної влади сприяти укрупненню бізнесу може згубно вплинути на економіку держави. "В Україні 1000 підприємств дає 75-80% доходів бюджету... Уявіть собі, що в підприємства, яке дає 5% державного бюджету, проблеми зі збутом продукції. Якщо воно зупиняється - бюджет валиться. Але маленькі підприємства, де 25, до 100 людей працюють, вони мобільні. І якщо проблеми в якогось одного підприємства, то це не так боляче впливає на весь державний бюджет. В уряді немає розуміння, що з цим робити. Є бажання все більше і більше укрупнювати бізнес, щоб залишилося 5-7 сімей, які б контролювали всю економіку країни. Насправді, це біда", - підкреслив Жебрівський.
Нагадаємо, 7 березня ціна квітневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent Crude Oil на лондонській біржі IСE знизилася на 0,93 долара - до 115,04 доларів за барель.
На нью-йоркській біржі NYMEХ вартість квітневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки Light Sweet Crude Oil підвищилася на 1,02 долара - до 105,44 долара за барель.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас