ЄЦБ продовжив антикризові заходи фінпідтримки банків на II квартал 2011 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ продовжив антикризові заходи фінпідтримки банків на II квартал 2011 року

Казна та Політика
229
Європейський центральний банк (ЄЦБ) прийняв рішення продовжити дію антикризових заходів підтримки банківської системи єврозони на II квартал 2011 року, говориться у вівторок у повідомленні регулятора.
Заходи, які полягають у тому числі і в проведенні деяких аукціонів з надання рефінансування банкам, мали завершити свої дії 12 квітня поточного року. Востаннє вони були продовжені на початку грудня минулого року, коли ринок не виключав їх згортання. Глава ЄЦБ Жан-Клод Тріше, оголосивши про пролонгацію спеціальних заходів, заявивши про можливість їх припинення в II кварталі 2011 року.
Від ЄЦБ не чекали рішень щодо завершення антикризових операцій на початку березня. На економіку і фінансову систему зони євро як і раніше тисне криза суверенних боргів окремих периферійних країн. Низка провідних економістів відзначили при цьому минулого тижня, що банки єврозони не випробовують проблем з ліквідністю, їх роботу утрудняє відсутність довіри на фінансових ринках.
ЄЦБ до 12 липня продовжує проведення основних операцій рефінансування з фіксованої ставки треміном на сім днів. Тендери на надання грошей проводяться, як правило, раз на тиждень.
Крім того, регулятор вирішив провести три аукціони на надання коштів банкам на три місяці в рамках операцій рефінансування з більш тривалими терміном кредитування. Аукціони пройдуть 27 квітня, 25 травня та 29 червня.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас