Євросоюз посилить санкції щодо Лівії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євросоюз посилить санкції щодо Лівії

Казна та Політика
161
У вівторок, 8 березня, на засіданні в Брюсселі представники 27 членів ЄС ухвалили рішення про посилення санкцій проти режиму в Тріполі. Європейські країни заморозять стан ряду лівійських фінансових компаній. Як повідомляє агентство Reuters, серед цих компаній - державний інвестиційний фонд Лівії (LIA), що володіє активами багатьох європейських і американських фірм.
Зокрема, лівійському фонду належить частка в італійському банку UniCredit та інших фінансово-кредитних інститутах, енергетичних та автомобілебудівних компаніях, а також у підприємствах сфери нерухомості. В загальній складності фонд володіє коштами на суму близько 50 мільярдів євро.
Серед інших санкцій - заборона на в'їзд до Євросоюзу лівійського диктатора Муамара Каддафі і ще 25 провідних представників його режиму. Буде заморожено і їх майно в країнах ЄС. Офіційне рішення про посилення санкцій відносно лівійської влади буде ухвалено на позачерговому саміті ЄС 11 березня, відзначає dpa.
Тим часом, влада Люксембургу заморозила рахунки лівійського центрального банку і фонду LIA. Про це 8 березня повідомив міністр фінансів країни Люк Фріден. На рахунках знаходилися кошти на суму близько одного мільярда євро.
Тим часом, як повідомляє dpa з посиланням на високопоставленого європейського дипломата у Тріполі, лівійська влада оголосила про намір допустити в країну спостерігачів ООН і ЄС, які змогли б провести незалежне розслідування подій в країні. У Брюсселі поки не вирішили, чи приймати таку пропозицію, передає агентство.
Європейські дипломати в Лівії, однак, підкреслюють необхідність проведення незалежного розслідування. Наразі ніхто не має чіткого уявлення про те, що відбувається в країні, не можна навіть сказати, чи прагне опозиція до демократичних свобод, підкреслюють співробітники європейських дипмісій. "Ми знаємо, що порушуються права людини. Але ми не в змозі сказати, хто це робить", - заявив один з дипломатів з повернення з Тріполі.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас