ОПЕК розглядає можливість збільшення видобутку нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ОПЕК розглядає можливість збільшення видобутку нафти

Енергетика
284
Члени Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) розглядають можливість збільшення видобутку, щоб компенсувати нестачу сировини на світовому ринку, викликану громадянською війною в Лівії, і приборкати стрімке зростання цін на "чорне золото".
Обсяги видобутку нафти в Лівії значно впали після того, як в країні почалися зіткнення між прихильниками і противниками режиму лідера держави Муаммара Каддафі. Міністр природних ресурсів Кувейту шейх Ахмад аль-Абдулла аль-Саба заявив Reuters, що єдиної думки серед держав ОПЕК з приводу збільшення видобутку поки немає.
В свою чергу, міністр нафтової промисловості Катару Мохаммед Салех аль-Саду вважає, що запаси нафти і обсяги нафтовидобутку на сьогоднішній день у світовому масштабі перебувають "на прийнятному рівні". За його словами, як члени ОПЕК, так і держави, що не входять в цю організацію, можуть тимчасово об'єднати зусилля, щоб компенсувати недолік виробництва палива, що виник через заворушення в Лівії. Міністр, однак, відмовився озвучити більш конкретні плани експортерів нафти.
За даними Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ), світ недоотримує щодня від 850 тис. до 1 млн бар. нафти через громадянську війну в Лівії. На цьому тлі ціни на нафту останнім часом досягали максимальних значень і знову дещо знижувалися на тлі розрядки ситуації на Близькому Сході. Коливання ціни на нафту стали основним фактором, який "рухає" фондовий ринок останніми днями, і головним болем для інвесторів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас