Аргентина може допомогти Україні запчастинами в енергетиці - Свириденко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аргентина може допомогти Україні запчастинами в енергетиці - Свириденко

Енергетика
205
Аргентина може допомогти Україні запчастинами у відновленні енергетичної та цивільної інфраструктури, які постраждали від російських ракетних атак.
Про це сказала міністр економіки Юлія Свириденко під час зустрічі з міністром закордонних справ, міжнародної торгівлі та віросповідань Аргентини Діаною Мондіно.
«Ми порушили питання про систематичні обстріли росією нашої енергетичної інфраструктури та можливостей для допомоги у її відновлені з боку Аргентини. Наші системи частково схожі, тому Аргентина може допомогти Україні деякими запчастинами», — розповіла Юлія Свириденко.
За її словами, з аргентинським міністром вони обговорили можливості поглиблення співпраці у сфері оборони. Йдеться про створення спільних оборонних підприємств, закупівлю артилерійських боєприпасів і пороху та про інвестиції в аргентинські компанії, які виробляють зброю.
Як зазначила Юлія Свириденко, українська сторона запросили аргентинські компанії долучитися до інвестиційних проектів в Україні у сфері сільського господарства. Зокрема, щодо обладнання для тимчасового зберігання зерна в силосних мішках.
Вона також сподівається, що збільшиться торгівля сільськогосподарськими товарами, включаючи експорт українських азотних добрив до Аргентини.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас