Німеччина: Міністр охорони природи захищає новий біо-бензин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина: Міністр охорони природи захищає новий біо-бензин

Енергетика
486
Незважаючи на бойкот багатьма німецькими автомобілістами бензину Super E10, міністр навколишнього середовища, охорони природи та безпеки ядерних реакторів, християнський демократ Норберт Реттген виступив на захист нового сорту палива. "Майже всі автомобілі можуть використовувати новий бензин. Крім того, ми подбали, щоб для семи відсотків старих машин зберігся колишній бензин Super Е5", - заявив міністр у понеділок, 7 березня, газеті Saarbrücker Zeitung.
За його словами, на що відкритті у вівторок, 8 березня, "бензинового саміту" йтиметься про те, щоб спільними зусиллями "розвіяти побоювання споживачів". Реттген нагадав, що ніхто не примушує автовласників заправляти машини бензином Е10, вони можуть самі вирішувати, яке паливо використовувати.
Проти скасування нового виду бензину, в якому вміст біоетанолу збільшено вдвічі, виступив Загальнонімецький автомобільний клуб (ADAC). "Якщо ми всі зробимо необхідні кроки, то відмовлятися від нововведення не доведеться", - заявив другий телеканалу ZDF голова технічного центру ADAC Райнхард Кольку. На його думку, Федеральному автомобільному відомству (KBA) слід офіційно проінформувати власників автомобілів про те, чи можна в їх баки заливати новий бензин.
Тим часом представники нафтових концернів зажадали скасувати штрафи за невиконання квот на продаж нового бензину. "Нікого не слід карати за те, що деякі автомобілі не можуть заправлятися бензином Е10", - заявив газеті голова Об'єднання підприємств нафтопереробної промисловості Німеччини Клаус Пікард. Він нагадав, що квота на новий біо-бензин цього року встановлена на рівні 6,2 відсотка. У разі її невиконання накладається штраф, що обернеться підвищенням цін на звичайний бензин.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас