Гейтс: Американські військові залишаться в Афганістані і після 2014 р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гейтс: Американські військові залишаться в Афганістані і після 2014 р

Казна та Політика
186
Міністр оборони США Роберт Гейтс, відвідуючи військову базу НАТО в афганському Баграмі, заявив, що американські військові залишаться в Афганістані і після 2014 р., на який намічене виведення бойових підрозділів міжнародних сил з країни, передає радіо "Свобода".
За словами Гейтса, Вашингтон і Кабул домовилися про те, що американські інструктори братимуть участь у навчанні афганських військових.
Гейтс в понеділок прибув до Афганістану з дводенним візитом. Очікується, що на зустрічі з президентом Афганістану Хамідом Карзаєм буде обговорюватися недавня трагедія на сході країни, коли гелікоптери НАТО помилково відкрили вогонь по групі афганських дітей, дев'ять з яких загинули.
Інцидент стався після ракетного обстрілу бойовиками військової бази Blessing. Військові неточно визначили район, звідки вівся вогонь по базі, і в результаті удару з повітря ракети вразили не бойовиків, а дітей, які збирали хмиз в ущелину Дара-е Піч. У результаті дев'ять хлопчиків у віці від 8 до 12 років загинули, ще одна дитина був поранений.
Головнокомандувач контингентами НАТО і ISAF в Афганістані генерал Девід Петреус приніс свої вибачення членам афганського уряду, народу Афганістану, членам сімей загиблих дітей і особисто Карзаю, однак той заявив, що вибачень не приймає.
За словами афганського президента, жалю через вбивство дев'ятьох хлопчиків недостатньо. "Ми не можемо більше вважати допустимими втрати серед мирного населення Афганістані", - сказав він. Відзначимо, що відомості про вбивства мирних громадян військами НАТО в Афганістані з'являлися і раніше. Зокрема, дані про втрати серед мирних жителів в 2010 р. були опубліковані сайтом WikiLeaks.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас