Путін підтвердив підписання директиви про продовження контракту з головою Газпрому — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін підтвердив підписання директиви про продовження контракту з головою Газпрому

Енергетика
192
Прем'єр-міністр РФ Володимир Путін підтвердив, що підписав директиву для голосування представниками держави на продовження контракту Олексія Міллера на посаді голови "Газпрому" (РТС: GAZP).
"Я підписав її вчора", - заявив Путін журналістам.
Як повідомляло раніше в п'ятницю "Інтерфаксу" інформоване джерело, засідання ради директорів "Газпрому", на якому це рішення має бути офіційно оформлено, призначене на 22 березня.
Термін дії нинішнього п'ятирічного контракту глави "Газпрому" закінчується в травні.
Міллер народився в 1962 році в Ленінграді. З 1991 по 1996 рік він працював у комітеті із зовнішніх зв'язків мерії Санкт-Петербурга, де керував відділом кон'юнктури ринку управління зовнішньоекономічних зв'язків. Пізніше обіймав посади начальника управління, заступника голови комітету. З 1996 по 1999 рік був директором з розвитку та інвестицій OAO "Морський порт Санкт-Петербург". З 1999 по 2000 рік обіймав посаду генерального директора OAO "Балтійська трубопровідна система". У 2000 році був призначений заступником міністра енергетики РФ, де курирував питання зовнішньоекономічної діяльності. У 2001 році очолив "Газпром" (РТС: GAZP).
Протягом першого ж терміну дії свого контракту менеджер збільшив до контрольного державний пакет акцій в компанії. Це відкрило шлях до зняття всіх обмежень на обіг акцій "Газпрому" на російських і світових ринках - лібералізація ринку акцій "Газпрому" відбулася у квітні 2006 року. Було ліквідовано величезний дисконт у вартості найбільшої світової газової компанії. Попереду у менеджера нові завдання щодо підвищення вартості компанії: лібералізація російського ринку газу, що повинно в кілька разів збільшити доходи суспільства, а також вихід на нові ринки збуту - перш за все китайський.
Спекуляції щодо чергового продовження контракту менеджера виникають періодично - тим більше після зміни керівництва іншого енергетичного держхолдингу "Роснафти" (РТС: ROSN).
Сам Міллер минулого літа у відповідь на питання про перспективи своєї кар'єри в "Газпромі" говорив: "Газпром" - державна компанія, і я є представником держави - цим усе сказано. Я людина государева. Якщо буде зроблено пропозицію продовжити роботу, то продовжу роботу".
"Хоча, ви знаєте, все-таки крісло голови правління "Газпрому" - крісло жорстке. Думаю, що насправді ніхто з присутніх не знає, що це означає - про це можна говорити, про це можна міркувати, але на насправді це треба відчувати щодня, щоночі з року в рік", - говорив Міллер.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас