Розі Отунбаєвій в США буде вручена премія "За хоробрість" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розі Отунбаєвій в США буде вручена премія "За хоробрість"

Казна та Політика
191
Президент Киргизії Роза Отунбаєва отримає премію держдепартаменту США "За хоробрість", якої удостоюються жінки в усьому світі, які домоглися видатних досягнень. Заснована в 2007 році премія буде вручена Отунбаєвій 8 березня під час її візиту до Вашингтона, повідомляє в неділю, 6 березня, радіостанція "Ехо Москви".
Агентство "Інтерфакс" відзначає, що Отунбаєва стане першою жінкою-президентом, яка отримає премію "За хоробрість". Досі цю нагороду отримували в основному правозахисниці. Премію вручатиме державний секретар США Хіларі Клінтон.
Як відзначає "Ехо Москви", Розу Отунбаєву вже не вперше хочуть нагородити за заслуги у справі подолання розколу нації та громадянської війни. Мусульманський комітет з прав людини в Центральній Азії готовий висунути її на Нобелівську премію миру.
Між тим правозахисниця з Узбекистану Мутабар Таджібаєва, яка стала лауреатом премії "За хоробрість" минулого року, висловила невдоволення присудженням цієї нагороди Розі Отунбаєвій. Вона висловила думку, що Отунбаєва нічого не зробила для запобігання погромам і вбивствам на півдні Киргизії влітку 2010 року, хоча керувала у той час країною, повідомляє інформаційне агентство 24.kg.
За словами Таджібаєвої, цієї нагороди більш достойні ті, хто справді ризикує, захищаючи права людини.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас