Глава Банку Англії попередив британців про загрозу нової кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава Банку Англії попередив британців про загрозу нової кризи

Казна та Політика
767
Великобританія ризикує пережити нову фінансову кризу, якщо не проведе банківську реформу. Таку заяву зробив голова Банку Англії Мервін Кінг в інтерв'ю газеті The Daily Telegraph.
На думку Кінга, в банківській системі країни "як і раніше присутній дисбаланс", який знову починає рости. Причиною тому - націленість кредитних організацією не на довгострокові відносини з клієнтами, а на "отримання прибутку вже на наступному тижні".
Кінг також звернув увагу на те, що фінансові організації "рутинно використовують" мільйони клієнтів, які нічого не підозрюють, не соромлячись виплачувати собі багатомільйонні бонуси. У період загострення кризи банки критикували за високі преміальні. Деякі аналітики заявляли, що фінансисти в гонитві за високими бонусами брали на себе підвищені ризики, що в результаті і призвело до економічного краху.
У Банку Англії не вперше попереджають про нову хвилю кризи. У серпні 2010 року повідомлялося, що регулятор готовий ввести обмеження на максимальний розмір іпотечних кредитів, щоб не допустити утворення нової "бульбашки" на ринку житла.
Британська економіка через загальносвітову економічну кризу опинилася в найтривалішій за всю історію країни рецесії. Подолати економічний спад Великобританія змогла лише в першому кварталі 2010 року, пізніше від інших країн Європи.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас