Меркель: На керівних посадах в економіці ФРН занадто мало жінок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меркель: На керівних посадах в економіці ФРН занадто мало жінок

Казна та Політика
99
На керівних посадах в економічних структурах Німеччині як і раніше перебуває дуже мало жінок.
Про це, як передає агентство DAPD, заявила канцлер ФРН Ангела Меркель. За часткою жінок, призначених на адміністративні посади в цій сфері, особливо на великих підприємствах, Німеччина посідає одне з останніх місць у світі, тому зобов'язання, яке взяла на себе німецька економіка десять років тому, "на жаль, залишаються невиконаними", нагадала Меркель у своєму традиційному щотижневому відеозверненні, яке цього разу було присвячене святу 8-го березня - Міжнародного жіночого дня.
У зв'язку з цим канцлер ФРН закликала керівництво німецьких компаній надавати їх співробітницям більше шансів для кар'єрного зростання. Одночасно вона висловила намір найближчим часом провести з представниками економіки ФРН "цілеспрямовані бесіди", щоб частка жінок на менеджерських позиціях у підсумку зросла, повідомляє агентство EPD.
Критично оцінила Ангела Меркель і ту обставина, що в багатьох країнах жінки досі позбавлені елементарних прав. "Вони не можуть з'явитися самостійно на публіці, не мають права вирішувати, ким їм працювати і взагалі - чи можуть вони працювати", - сказала глава німецького уряду, підкресливши необхідність боротися з цими "і багатьма іншими несправедливостями". За словами Меркель, майбутнє свято повинно послужити "стимулом до того, щоб добиватися істинної рівноправності жінок у повсякденному житті".
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас