МВФ: Інфляція в Таджикистані в 2011 році досягне 10% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ: Інфляція в Таджикистані в 2011 році досягне 10%

Казна та Політика
207
Міжнародний валютний фонд вважає, що таджицькій владі в 2011 році не вдасться стримати інфляцію на запланованому рівні в 7%. Про це, як повідомляє ІА REGNUM, у середу після зустрічі з президентом Таджикистану заявив глава місії МВФ в республіці Тодд Шнайдер.
За його даними, через зростання цін на продукти харчування, зокрема борошно, а також ПММ рівень інфляції в Таджикистані досягне 10%. "Звичайно, це пов'язано з останніми подіями в арабських країнах і зростанням цін на продовольство на світових ринках. Таджикистану, як і іншим країнам регіону, буде складно утримувати заплановані рівні інфляції", - зазначив Шнайдер.
Як заявив глава Нацбанку республіки Шаріф Рахімзода, влада вживає заходів для стримування зростання цін на продовольство. "Але не все залежить від нас. Ми реалізуємо продукти харчування з держрезерву, але ці можливості обмежені", - вказав він. Між тим Шнайдер виразив задоволення ходом економічних реформ в Таджикистані і повідомив, що після схвалення звіту місії керівництвом МВФ Таджикистану буде виділена допомога у розмірі 20 млн доларів.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас