Аналітик: Перспективи економіки Австралії залишаються позитивними — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітик: Перспективи економіки Австралії залишаються позитивними

Казна та Політика
283
Перспективи економіки Австралії в поточному році залишаються позитивними. Про це в коментарі FINANCE.UA розповів керівник інформаційно-аналітичного центру FOREX CLUB в Україну Микола Івченко.
"Очікується, що темпи зростання промисловості і сільськогосподарського сектора в найближчі кілька місяців відновляться після деякого уповільнення через природні катаклізми. Вартість австралійського долара до кінця 2011 року може вирости на 8,1-9,1% до рівня 1,1000-1,1100", - зазначив експерт.
Він нагадав, що банк Австралії ухвалив рішення залишити ставку незмінною на рівні 4,75%. Причиною регулятор відзначив тривале зростання світової економіки, очолюване азійськими країнами.
"Сектор зовнішньої торгівлі в Австралії перебуває в найкращому стані з початку 50-х років, що призводить до зростання доходів країни. На тлі високих цін на товарно-сировинному ринку приватні інвестиції збільшуються, особливо у видобувному секторі. Однак норма заощаджень у секторі домогосподарств досі залишається істотною, а темпи зростання видатків та кредитування - невисокими. Природні явища, які відбулися влітку 2010 року, призвели до тимчасового зниження обсягів виробленої продукції. Тим не менш, вже найближчими місяцями очікується відновлення рівня виробництва і збільшення внутрішнього попиту в країні" , - вважає Івченко.
Банк Австралії також відзначив суттєве покращення ситуації у сфері зайнятості. Рівень безробіття протягом 2010 року знизився з 5,3% до 5%. Більшість випереджальних індикаторів говорять про можливості подальшого зниження даного показника, але більш помірними темпами, ніж раніше. Після істотного зниження в 2009 році темпи зростання заробітної плати повернулися на докризовий рівень.
Темпи інфляції в Австралії в четвертому кварталі 2010 року в річному вираженні склали 2,7%, що набагато нижче за пікове значення - 5% в 2008 році. Це сталося завдяки високому обмінному курсу австралійського долара, який вже перевищив своє максимальне значення 2008 року на 3,36%, істотного зниження темпів зростання заробітної плати і серйозної конкуренції на основних ринках. Незважаючи на деяке зростання цін на агропромислову продукцію після повені, очікується, що темпи інфляції в країні протягом найближчих 12 місяців будуть знаходитися в межах 2-3%.
Вартість австралійського долара на тлі даної новини виросла на 0,2% до рівня 1,0194.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас