До 2012 року в Росії буде 1 106 472 поліцейських — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До 2012 року в Росії буде 1 106 472 поліцейських

Казна та Політика
337
Штатна чисельність співробітників органів внутрішніх справ РФ до 1 січня 2012 року складе 1,1 млн осіб, повідомив президент Росії Дмитро Медведєв на зустрічі з главою МВС Рашидом Нургалієвим
Наразі в органах внутрішніх справ числяться 1 млн 280 тисяч чоловік, уточнює РІА "Новости". Таким чином, чисельність співробітників МВС буде скорочено на 170 тисяч осіб.
"Я підписав указ про граничну штатну чисельність. 1 січня 2012 гранична штатна чисельність органів внутрішніх справ, які фінансуються за рахунок бюджетних асигнувань, складе 1 млн 106 тисяч 472 одиниці", - сказав Медведєв.
Глава держави також зазначив, що він підписав сім указів, які забезпечують виконання закону про поліцію. Дані укази стосуються питань організації поліції, положення органів внутрішніх справ і структури центрального апарату. Крім того, указами регламентуються положення про територіальні органи внутрішніх справ, позачергової атестації співробітників внутрішніх справ, переліку посад вищого начальницького складу. Документи також скасували дію документів, які використовувалися раніше.
Президент Росії також доручив міністру внутрішніх справ подати списки кандидатів на посади вищого начальницького складу МВС до середини березня поточного року. За словами Медведєва, до літа цього року повинна бути завершена переатестація інших співробітників поліції.
Медведєв зазначив, що для атестації керівництва поліції при президенті РФ буде створена спеціальна комісія.
"Керівником комісії призначено керівника глави адміністрації президента", - додав він.
Глава держави підкреслив, що всі співробітники, які зарекомендували себе позитивно і витримають атестацію, будуть зараховані до штату. Ті, хто атестацію не пройдуть і щодо яких були сумніви, в штат поліції взяті не будуть.
Медведєв зажадав доповідати йому про результати переатестації. Він також висловив надію на позитивний ефект від введення закону "Про поліцію".
"Я сподіваюся, що в результаті атестації вдасться створити більш ефективну, сучасну, уважну до потреб громадян структуру", - повідомив президент.
При цьому він відзначив, що ключовим завданням співробітників поліції, як і раніше залишається захист інтересів громадян і захист держави.
Раніше глава МВС Рашид Нургалієв повідомляв, що переатестація співробітників поліції пройде у кілька етапів. Перший етап торкнеться тих керівників, призначення яких є прерогативою президента, другий - тих, кого призначає глава МВС.
Закон "Про поліцію" був підписаний президентом Дмитром Медведєвим 7 лютого. 8 лютого його опублікувала "Російська газета".
У перший день весни, 1 березня, закон "Про поліцію" набув чинності. Новий закон передбачає, що міліція змінить свою назву на поліцію і позбудеться від надлишкових функцій. В свою чергу новоявлені співробітники поліції повинні будуть зачитувати передбачуваним злочинцям права і показувати жетон.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас