Кабмін планує надати податкові пільги ІТ-компаніям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін планує надати податкові пільги ІТ-компаніям

Казна та Політика
1160
В уряді вважають за доцільне дати компаніям, що працюють у сфері високих технологій, пільги зі сплати податку на прибуток, податку на доходи фізичних осіб та єдиного соціального внеску. Про це, згідно з повідомленням прес-служби віце-прем'єр-міністра України - міністра соціальної політики Сергія Тігіпка, він заявив на засіданні робочої групи з підготовки законопроекту про створення сприятливих умов для розвитку високих технологій за участі зацікавлених компаній і відомств.
Згідно з даними учасників ринку, собівартість IT-послуг на 80% складається з витрат на оплату праці. Враховуючи створене на сьогодні податкове навантаження, галузь не має жодних шансів для розвитку. Компанії, які не можуть собі дозволити такі податкові витрати, або закриваються, або йдуть у тінь. За будь-якого із сценаріїв країна втрачає доходи.
"Для того щоб цього не допустити і зберегти інтелект в країні, необхідно стимулювати розвиток ІТ-технологій, як це робиться в усьому світі", - зазначив Сергій Тігіпко.
Крім податкових пільг, законопроектом також пропонується створення системи підтримки профільної освіти.
У середині лютого цього року прем'єр-міністр України Микола Азаров запропонував "відбілити" зарплату IT-працівникам і доручив Державному агентству з питань науки, інновацій та інформатизації на чолі з Володимиром Семиноженком підготувати законопроект про ринок ІТ-технологій. Прем'єр відзначив, що вважає за доцільне знизити ставки відрахувань у соціальні фонди для підприємств, які працюють в IT-індустрії.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас