Кужель побачила, як комуністи хочуть остаточно корумпувати митницю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кужель побачила, як комуністи хочуть остаточно корумпувати митницю

Казна та Політика
476
Комуністи вирішили законодавчо закріпити свавілля і корупцію на митниці. Так заступник голови партії "Сильна Україна" Олександра Кужель прокоментувала внесення на розгляд парламенту законопроекту № 8130 "Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законодавчих актів України", одним з авторів якого є представник КПУ Євген Царьков. За її словами, цей проект ініційований головою Державної митної служби, комуністом Ігорем Калетником та спрямований на подальше розширення повноважень митників.
"Приміром, митники зможуть самостійно визначати митну вартість імпортних товарів. Тривалість перевірок може досягати 120 днів - знову ж таки, за бажанням митника. Крім того, автори законопроекту пропонують дати право митній службі проводити аудит фінансово-господарської діяльності, тобто, забезпечити доступ митниці не тільки до діяльності, що має відношення до експорту та імпорту, а взагалі до всієї діяльності компанії, звітів, контрактів", - зазначає політик.
Вона підкреслила, що в разі ухвалення документа бізнес буде беззахисний перед митниками.
"Ми категорично не згодні з цим документом. На пряму лінію партії "Сильна Україна" та на сайт надходять повідомлення від підприємців, які обурені саме свавіллям митників, неофіційними платежами, які доходять до 7 тисяч доларів за контейнер. Схоже, комуністи мають намір остаточно корумпувати митницю", - обурена Олександра Кужель.
Заступник голови "Сильної України" вважає, що дії митників завдають шкоди державному бюджету. "За даними експертів, в 2010-му і в січні 2011 року в результаті "кришування" митницею контрабандних переміщень товарів через кордон державний бюджет недоотримав майже 26 мільярдів гривень. Ця сума дорівнює дефіциту бюджету Пенсійного фонду. А це - збільшення пенсій нашим пенсіонерам", - каже Олександра Кужель.
Заступник голови партії "Сильна Україна" нагадала, що зараз на розгляді уряду перебуває проект нової редакції Митного кодексу, розроблений за дорученням президента і прем'єр-міністра робочою групою під керівництвом віце-прем'єра Сергія Тігіпка. "Цей проект спрямований на реальне спрощення відносин митниці з підприємцями, на обмеження повноважень ДМСУ і відхід від концепції презумпції винності підприємця. Тому внесення до парламенту законопроекту комуністів - ні що інше як провокація, спроба зірвати ухвалення Митного кодексу робочої групи Тігіпка", - заявила Олександра Кужель.
На думку політика, керівництво митниці своїми діями дискредитує програму реформ Віктора Януковича. "Тепер їхнє бачення роботи митної служби очевидно. Цим законопроектом комуністи розписалися у власній пристрасті до наживи. Думаю, в президента не повинно залишитися сумнівів у непрофесіоналізмі Калетника і його звільнення не змусить на себе довго чекати", - підкреслила Кужель.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас