Лисичанський НПЗ може зупинитися після 15 березня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лисичанський НПЗ може зупинитися після 15 березня

Енергетика
178
Російсько-британська компанія ТНК-ВР може прийняти рішення про зупинення Лисичанського нафтопереробного заводу в Україні після 15 березня.
Про це повідомив журналістам заступник головного керівного директора компанії Максим Барський, передає РИА "Новости".
Він пояснив, що до 15 березня рішення не буде, тому що буде продовжуватися антидемпінгове розслідування. У вівторок виконавчий директор компанії Герман Хан планує зустрітися з керівництвом України для обговорення ситуації.
"Якщо не буде ухвалено рішення про імпортні мита, у нас не буде можливості конкурувати", - сказав Барський.
Нагадаємо, раніше компанія ухвалила рішення про можливе закриття Лисичанського НПЗ у першому кварталі.
Бізнес групи ТНК-ВР в Україні представлений наступними підприємствами: ТОВ "ТНК-ВР Коммерс" - керівний центр, оптова торгівля нафтопродуктами на внутрішньому і зовнішньому ринках, проведення координованої інвестиційної політики, забезпечення максимальної ефективності використання активів, ЗАТ "ЛІНІК" (Лисичанський НПЗ) - переробка нафтової сировини і виробництво продукції, СП ТОВ "Кершер" - роздрібна торгівля нафтопродуктами через мережу АЗС.
ТНК-ВР, створена в 2003 році, є третьою в Росії компанією за обсягами видобутку нафти і входить в десятку найбільших приватних нафтових компаній світу. Видобувні активи компанії розташовані в Західному і Східному Сибіру, а також Волго-Уральському регіоні. ТНК-BP належать п'ять нафтопереробних заводів в Росії та України і роздрібна мережа з 1400 автозаправних комплексів, що працюють під брендами BP і ТНК.
Російському консорціуму AAR і британської ВР належить по 50% в ТНК-ВР. Частки в AAR розподіляються наступним чином: 25% - "Альфа-груп" Михайла Фрідмана, по 12,5% - "Ренові" Віктора Вексельберга і Access Industries Леонарда Блаватника.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас