"Кредит-Рейтинг": За результатами перевірки ДКЦПФР обмежилася попередженням — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Кредит-Рейтинг": За результатами перевірки ДКЦПФР обмежилася попередженням

251
23 лютого 2011 Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку України завершила перевірку наявності зв'язку агентства "Кредит-Рейтинг" з учасниками ринку фінансових послуг та дотримання вимог про публікацію інформації про рейтинги цільових облігацій у пресі. За результатами перевірки до агентства "Кредит-Рейтинг" була застосована санкція у вигляді попередження. Про це FINANCE.UA повідомила прес-служба агентства.
Поширена раніше в ЗМІ інформація про можливе позбавлення агентства статусу уповноваженого не відповідає дійсності, - йдеться в повідомленні.
У результаті перевірки ДКЦПФР виявила недостатнє нормативне забезпечення вимог з відсутності зв'язку рейтингових агентств з учасниками ринку фінансових послуг. Поняття "пов'язана особа" чітко не визначено законодавством про діяльність рейтингових агентств, маючи при цьому різне трактування в інших галузях законодавства. Крім того, відповідно до Закону "Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг" учасниками ринків фінансових послуг є також і споживачі таких послуг, тобто, наприклад, всі юридичні і фізичні особи, які використовують банківські рахунки.
Таким чином, виконання вимог щодо відсутності зв'язку рейтингового агентства з учасниками ринку фінансових послуг на сьогодні не є можливим для жодного рейтингового агентства. У зв'язку з цим агентство "Кредит-Рейтинг" запропонувало ДКЦПФР внести відповідні зміни до нормативної бази для чіткого врегулювання цього питання.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас