Вчені вивели новий вірус, схрестивши пташиний і свинячий грип — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені вивели новий вірус, схрестивши пташиний і свинячий грип

254
Група вчених з Китаю провела експеримент з обміну генетичним матеріалом між вірусами H9N2 і H1N1. Це призвело до появи нового штаму підвищеної патогенності.
Коли два різні віруси грипу заражають одну і ту ж тварину, в її клітинах відбувається змішування їх генів, в результаті чого народжується так званий реассортант. Віруси пташиного (H9N2) і свинячого (H1N1) грипу можуть зустрічатися один з одним в організмі людини або свині і використовувати цю можливість для обміну. Передбачити, яка комбінація генів виявиться найбільш небезпечною, складно.
Щоб прояснити це питання, автори створювали нові комбінації самостійно, отримавши 127 реассортантів. Досліди на мишах виявили вісім гібридів підвищеної патогенності, більш небезпечних, ніж будь-який з "материнських" вірусів.
Звичайно, результати експериментів на мишах можна вважати ідеальним відображенням того, що буде відбуватися при зараженні людей. У найближчому майбутньому вчені планують випробувати нові віруси на морських свинках і тхорах - тварин, чия дихальна система краще підходить для моделювання захворювання.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас