МВФ: Високі ціни на нафту можуть нашкодити світовій економіці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ: Високі ціни на нафту можуть нашкодити світовій економіці

Енергетика
381
Глава Міжнародного валютного фонду попередив у понеділок, що зростання світової економіки може сповільнитися, якщо ціни на нафту будуть довго залишатися на поточному високому рівні.
Минулого тижня ціни на нафту підскочили до позначки 120 доларів за барель вперше з 2008 року, через те що народні протести в Лівії проти лідера Муаммара Каддафі призвели до падіння експорту сировини з країни, що займає 12 місце у світі за обсягом видобутку.
"Я стурбований, - сказав глава МВФ Домінік Стросс-Кан, який перебуває з візитом в Панамі. - Стрибок до значень між 110 і 120 доларами за барель може позначитися (на зростанні економіки), якщо триватиме надто довго".
У той же час Стросс-Кан сказав, що ціни на нафту поки що ледь гальмують економіку. "Сьогодні цього ще не відбувається", - зазначив він.
За останні кілька днів ціни на нафту трохи опустилися, почасти завдяки обіцянкам найбільшого експортера Саудівської Аравії заповнити будь-яке падіння поставок.
Поставки нафти з Лівії фактично припинилися через падіння видобутку і погану погоду в Середземному морі, сказали Reuters джерела в транспортних компаніях.
Сили, що підтримують Каддафі, протягом декількох днів намагаються придушити повстання, які призвели до втрати контролю лідера над сходом країни, а потім демонстранти захопили міста на заході.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас