Ціни на нафту зростають на тлі ситуації в Лівії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту зростають на тлі ситуації в Лівії

Енергетика
360
Ціни на нафту знову демонструють позитивну динаміку у вівторок на тлі нової хвилі занепокоєння інвесторів щодо можливих перебоїв з поставками світовими "чорного золота" через заворушення в Лівії, свідчать дані торгів.
Вартість квітневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) на електронних торгах у Нью-Йорку станом на 8:50 мск зросла на 0,44 долара, або на 0,45% - до 97,41 долара за барель. Ціна квітневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent збільшилася на 0,54 долара, або на 0,48% - до 112,34 долара за барель.
За підсумками понеділка, 28 лютого, ціни на нафту на світових ринках знизилися на 0,3-0,9 долара на тлі повідомлень про те, що охоплена заворушеннями Лівія не припинила поставки "чорного золота".
Крім геополітичної невизначеності, учасники торгів також звернули увагу на заяви директора-розпорядника МВФ Домініка Стросс-Кана про те, що затягування періоду високих цін на нафту може негативно позначитися на зростанні світової економіки. "Я стурбований, - наводить агентство Reuters слова Кана. - Якщо ціни на нафту будуть зберігатися в районі 110-120 доларів за барель занадто довго, це може торкнутися зростання економіки".
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас