Кемерон не виключає можливість застосування сили проти режиму Каддафі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кемерон не виключає можливість застосування сили проти режиму Каддафі

663
Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон не виключає можливість застосування сили проти режиму Муаммара Каддафі. Відповідну позицію політик озвучив сьогодні в британському парламенті, передає Associated Press.
Кемерон зазначив, що світова громадськість не повинна "дивитися крізь пальці" на те, що відбувається в Лівії і на те, як нинішній режим застосовує військову силу проти власного народу. За словами Камерона, зараз розглядається питання введення над територією Лівії військових безпілотних зон.
Раніше сьогодні повідомлялося, що Каддафі готовий почати переговори з повстанцями на сході Лівії. Зокрема, лівійський лідер доручив вести переговори чолі служби зовнішньої розвідки. Лівійська опозиція контролює цілий ряд міст на сході країни, включаючи друге за чисельністю населення місто Лівії - Бенгазі. Сили повстанців підібралися до столиці Тріполі і готуються вступити в бій за головний оплот Каддафі.
З середини лютого в Лівії проходять акції протесту з вимогою відставки лідера країни Каддафі, правлячого Лівією вже більше 40 років. За даними міжнародних організацій, влада жорстоко пригнічує демонстрації. В результаті зіткнень в Лівії загинули до 2 тис. чоловік.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас