Регулярні стрес-тести допоможуть банкам США готуватися до непередбачених ризиків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Регулярні стрес-тести допоможуть банкам США готуватися до непередбачених ризиків

Казна та Політика
119
Проведені на регулярній основі перевірки фінансової стійкості американських банків допоможуть цим інститутам в майбутньому краще підготуватися до непередбачених ризиків, таких як кризи суверенних боргових зобов'язань, вважає голова Федерального резервного банку (ФРБ) Бостона Ерік Розенгрен.
"Ми повинні значно краще використовувати так звані стрес-тести, щоб кинути виклик традиційним поглядам, щоб керівництво компаній краще розуміло фундаментальні фактори формування ризиків в організаціях та у фінансовій системі в цілому", - говориться в тексті виступу Розенгрен, витяги з якого цитує агентство Bloomberg.
Розенгрен закликав працівників банків, відповідальних за дотримання політики щодо ризиків, головних фінансових директорів, членів рад директорів, а також регуляторні органи відігравати активну роль у забезпеченні "проведення регулярних, серйозних стрес-тестів".
"Регулятори повинні мати можливість порівнювати і протиставляти якість тестів, що проводяться в різних організаціях, і притягати до відповідальності учасників ринку, які відстають", - вважає глава ФРБ.
За його словами, одним з основних завдань, вирішення якого необхідно для прогресу в цій сфері, є "розвінчання фінансових міфів", які перешкоджають проведенню зваженої політики щодо ризиків. Таким міфом, зокрема, Розенгрен вважає переконання, яке панувало напередодні кризи, що ціни на нерухомість не можуть різко впасти.
Таке розвінчання оман, зазначив експерт, "може зажадати серйозних змін у практиці управління ризиками в банках і частинах фінансової системи".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас