Київенерго направить 370 млн гривень на реконструкцію тепломереж — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київенерго направить 370 млн гривень на реконструкцію тепломереж

Казна та Політика
143
Акціонерна компанія Київенерго направить 370 мільйонів гривень на реконструкцію тепломереж в поточному році.
Про це повідомив генеральний директор ДТЕК (компанії, яка є одним з найбільших приватних акціонерів Київенерго) Максим Тимченко сьогодні, 28 лютого, на прес-конференції в ході відкриття першої черги станції теплопостачання Позняки.
За його словами, 140 мільйонів гривень із зазначених коштів будуть власними коштами Київенерго, решту коштів буде інвестовано акціонерами, в тому числі 200 мільйонів гривень планується залучити шляхом зовнішніх запозичень. Тимченко також зазначив, що в майбутньому на модернізацію і реконструкцію теплового господарства столиці необхідно залучати 1 мільярд гривень щорічно.
"Якщо говорити про більш довгострокову перспективу, то для стабілізації ситуації з тепловими мережами необхідно в майбутньому говорити про 1 млрд. інвестицій щорічно... І ми це плануємо зробити з 2012-2013 рр.", - сказав Тимченко, зазначивши при цьому, що за рахунок даних коштів буде реконструюватися до 100 км мереж щорічно.
Крім того, Тимченко повідомив, що в цілому реконструкція теплового господарства Києва потребує інвестицій в обсязі 12-15 мільярдів гривень на найближчі 5-7 років.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас