Київ готовий вивчити питання про збільшення транзиту нафти для Білорусі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ готовий вивчити питання про збільшення транзиту нафти для Білорусі

Енергетика
241
Україна згодна розглядати пропозиції щодо збільшення транзиту нафти для Білорусі та пропонує білоруській стороні брати участь в проекті з будівництва ЗПГ терміналу в порту "Південний".
"Якщо пропозиції щодо збільшення обсягів транзиту нафти для Білорусі будуть, то Україна буде їх розглядати. Сьогодні немає жодних перешкод на шляху можливого збільшення прокачування", - заявив в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Захід" посол України в Мінську Роман Безсмертний.
"Тим більше, що ми зацікавлені забезпечити по можливості повне завантаження нафтопроводу "Одеса-Броди", - зазначив дипломат.
Посол сказав, що "робоча потужність цього нафтопроводу сьогодні перебуває на рівні 15 мільйонів тонн". "При невеликих капвкладеннях ця потужність може бути збільшена в два рази", - уточнив Безсмертний.
Він повідомив, що Україна планує будівництво в одному зі своїх морських портів терміналу щодо зрідженого газу. "Ми запрошували білоруську сторону взяти участь у проекті будівництва ЗПГ терміналу в порту "Південний". Але на сьогоднішній момент пропозицій від білоруської сторони не надійшло, але ми готові вести діалог і з цього питання", - заявив посол України в Білорусі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас