Банкір: "Довгі" депозити повертаються — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкір: "Довгі" депозити повертаються

Кредит&Депозит
1471
В Україні відновлюється довіра вкладників до банківської системи, що сприяє поверненню депозитних вкладів терміном на рік і довше. Про це в коментарі FINANCE.UA заявив голова правління Юнекс банку Андрій Яцура.
"Паніка на банківському ринку і ті проблеми, які виникли у фінансових установах, викликали відповідну реакцію серед вкладників: люди припинили розміщувати депозити. Але з середини минулого року ситуація почала змінюватися. Клієнти зрозуміли, що гроші повинні працювати, і баланс депозитів фізичних осіб почав відновлюватися", - зазначив банкір.
З осені 2010 року, за його словами, спостерігалася динаміка у збільшенні терміну розміщення депозитів: від місяця до півроку.
"Сьогодні більшість вкладів розміщують на рік і довше, адже більш тривалий термін дає вищі відсотки", - відзначає Яцура. - Таким чином, повернулася довіра до банківської системи, і відразу ж продовжилися терміни вкладів. Це логічно, і сьогодні це є позитивом для ринку в цілому і для банківської системи зокрема, адже коли з'являються "довгі гроші", то в банку є можливість видавати більше кредитів".
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас