Баффет готується до нових великих покупок, очікуючи зростання економіки США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Баффет готується до нових великих покупок, очікуючи зростання економіки США

Казна та Політика
653
Американський інвестор Уоррен Баффет у щорічному листі акціонерам інвестиційної компанії Berkshire Hathaway Inc з оптимізмом відгукнувся про перспективи економіки США і заявив про готовність до нових великих покупок.
За його словами, гроші "завжди течуть у бік можливостей, а в Америці цих можливої більш ніж достатньо".
Близько 90% всіх інвестицій Berkshire Hathaway зробила в минулому році в США, і в майбутньому самий відомий американський інвестор, компанія якого має в своєму розпорядженні $38 млрд, має намір дотримуватися тієї ж стратегії.
Berkshire Hathaway збільшила прибуток у минулому році на 61% - до $13 млрд, у четвертому кварталі - на 43%, до $4,38 млрд.
Близько $2,5 млрд із суми прибутку за рік припало на надходження від купленої Баффетом роком раніше залізничної компанії Burlington Northern Santa Fe, що збільшила прибуток за рік на 40%. Баффет, якому зараз 80 років, оцінює ці вкладення як дуже вдалі.
Прибуток від страхового бізнесу Berkshire Hathaway зріс на 14%.
Вартість активів компанії збільшилася на 13% (більш ніж на $26 млрд), але це збільшення виявилося нижчим, ніж приріст фондового індексу S&P 500, склав 15%. Таке трапилося у 8-й раз за 46 років функціонування інвестиційного бізнесу Баффета.
У той же час ціна акцій типу А компанії, яка має значні пакети акцій, зокрема, Wells Fargo, Coca-Cola, Goldman Sachs, зросла на 21% в 2010 р.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас