Депутат сейму Литви: у Європі не бачать ясного вибору України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутат сейму Литви: у Європі не бачать ясного вибору України

Казна та Політика
178
В Одесі засіданні "круглого" столу на тему: "Боротьба України та Литви за незалежність до і після Другої світової війни" голова одеського братства ОУН-УПА Михайло Перегинчук поставив питання: "Чи за таку державу боролися українські повстанці, чи думали вони, що після отримання Незалежності державою будуть керувати криміналітет і нащадки червоних окупантів?"
Як повідомляв УНІАН, сьогодні в Одесі місцеві активісти Всеукраїнського товариства політичних в'язнів і репресованих, товариства "Просвіта" та ВО "Свобода" організували виставку "Антирадянський рух опору в Україні та Литві в 1917-1962 роках".
Голова облорганізації ВО "Свобода" Кириленко зазначив, що "українці, прибалти і білоруси завжди були солідарні в боротьбі проти московського більшовизму. Не завершилася ця боротьба і досі. Знову актуальна ідея створення потужного союзу країн Балтійсько-Чорноморської осі, який міг би стати форпостом європейської цивілізації перед тотальним наступом "Газпрому" і "Русского мира".
Між тим, депутат сейму Литовської Республіки, член комітету у закордонних справах Егідіюс Варейкіс, який брав участь у церемонії відкриття, зазначив, що політики країн-членів Євросоюзу і НАТО не бачать чіткого бажання України інтегруватися в європейське співтовариство вільних народів: "Зрозуміло, ми не можемо цього нав'язувати проти вашої волі. У нас є така концепція - "Propose but not impose" ("Пропонуй, але не нав'язуй"). Але важко сперечатися про перспективи вступу України в Євросоюз і НАТО, бо складається враження, що в Україні немає чіткого розуміння, яка геополітична орієнтація для неї краще: не можна ж однією рукою грати в Росії, іншою - у Брюсселі".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас