Росія і Україна планують переозброєння Чорноморського флоту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія і Україна планують переозброєння Чорноморського флоту

Казна та Політика
253
Росія і Україна планують підписання нової угоди з переозброєння Чорноморського флоту. Про це повідомив міністр оборони РФ Анатолій Сердюков, передає РБК з посиланням на телеканал "Вести 24".
За договором кінця 1990-х років переозброєння може бути здійснено за згодою української сторони, але в Росії вже не бачать перешкод для цього.
У свою чергу, міністр оборони України Михайло Єжель зазначив, що не відкидає можливості проведення спільного збір-походу військово-морських сил України з кораблями Чорноморського флоту Росії.
"Ми поки це питання не проговорювали, але думаю, не можна виключити проведення подібних спільних заходів", - сказав Єжель. За його словами, спільний збір-похід кораблів "полегшує вирішення завдань для українського і російського флотів, насамперед, у засобах забезпечення".
У свою чергу, Сердюков зазначив: "З нашого боку є пропозиція провести спільні військові навчання з Україною в будь-якому форматі: на землі, в повітрі, на морі".
Нагадаємо, при Президенті Віктору Ющенку проблема Чорноморського флоту знову стала однією з головних у відносинах Росії та України. Кульмінацією стали погрози Києва перешкодити поверненню кораблів, які вирушили для виконання бойових завдань біля берегів Грузії під час війни в серпні 2008 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас